PCAP Multi-touch panel

PCAP står för Projected capacitive touch screen. Kapacitiva touchskärmars glasyta är täckta med ett transparent, ledande lager med en konstant, omärkbar och mycket låg ström appliceras. Vid beröringen läcker strömmen från beröringspunkten. Ju större läckt ström som mäts vid en viss punkt, destå närmare är kontakten den punkten. Mätningarna från den kapacitiva touchskärmens fyra hörn beräknas av elektroniken och översätts till en plats på skärmen.

Den här tekniken ger en hög flexibilitet, hastighet och användarvänlighet samt möjlighet till multi-touch. En kapacitiv touchskärm kan integreras helt i en skärm så att den blir motståndskraftig mot damm, fukt, fett eller andra föroreningar i enlighet med IP65-standarder. Detta gör pektekniken väl lämpad för krävande applikationer som butiksdisplayer, utomhusanvändning, spel, POS och industriella miljöer.