Beetronics – Sekretesspolicy

 
16 Maj 2018 

I egenskap av att vara ett företag som verkar inom EU driver vi vår verksamhet under Dataskyddsförordningen (även kallat GDPR). Via vår tjänst kan vi behandla känslig information och personuppgifter. Vi på Beetronics värdesätter våra kunders sekretess och behandlar och skyddar personuppgifter med omsorg. Vi är glada över att du är intresserad av vårt företag och vill att du ska känna dig trygg när du besöker vår hemsida.

När vi behandlar dina uppgifter följer vi de krav som råder under rådande dataskyddslagstiftning. Detta innebär att vi: 

Beetronics BV är den part som ansvarar för all databehandling. I denna sekretesspolicy kommer vi förklara vilka personuppgifter vi samlar in och i vilka syften de samlas in. Vi rekommenderar att du läser detta dokument noggrant.

Kontaktformulär

Du kan använda vårt kontaktformulär om du har några frågor eller funderingar. 

När du gör det använder vi din e-postadress, ditt telefonnummer och ditt namn. Vi gör detta endast efter att ha fått ditt samtycke. Vi lagrar dessa uppgifter tills vi är säkra på att du är nöjd med vårt svar och i tre månader därefter. På så sätt kan vi enkelt använda oss av dina uppgifter om du har fler frågor och för att utbilda vår kundtjänst att bli ännu bättre.

Hantering av dina beställningar

Vi använder dina personuppgifter när vi hanterar dina beställningar. Vi kan dela dessa uppgifter med leveranstjänster för att kunna leverera din beställning. Vi kan även få uppgifter angående din betalning från din bank eller kreditkortföretag. I detta syfte använder vi följande uppgifter om dina betalningar; ditt telefonnummer, din e-postadress, ditt namn och din adress. Vi gör detta endast efter att ha fått ditt samtycke. Vi lagrar dessa uppgifter tills din beställning har fullbordats och i sju år därefter (lagringsperiod enligt lagen).

Tillhandahållande av uppgifter till tredje part

Vi samarbetar med tredje parter. Dessa kan få dina betalningsuppgifter, ditt telefonnummer, din e-postadress, ditt namn och din adress. För att kunna hantera din beställning arbetar vi tillsammans med:Förutom för dessa parter lämnar vi inte under några omständigheter ut dina personuppgifter till några andra företag eller organisationer, så länge det inte krävs enligt lag (exempelvis när polisen begär tillträde till personuppgifter vid misstanke om brott).

Tillgång till portalen

I vår portal har du tillgång till ett konto där du kan ställa in, ange och ändra inställningar. I detta syfte använder vi dina betalningsuppgifter, ditt telefonnummer, din e-postadress, ditt namn och din adress. Vi gör detta endast efter att ha fått ditt samtycke. Vi lagrar dessa uppgifter tills det datum då vi inte längre tillhandahåller dig någon tjänst.

Registrering

Vissa funktioner i vår tjänst kräver att du registrerar dig innan du kan använda dem. För att kunna använda dessa tjänster måste du ange ett par uppgifter om dig själv, samt välja ett användarnamn och lösenord för kontot. I detta syfte använder vi dina betalningsuppgifter, ditt telefonnummer, din e-postadress, ditt namn och din adress. Vi gör detta endast efter att ha fått ditt samtycke. Vi behåller dessa uppgifter så att du inte behöver ange dem varje gång du besöker vår hemsida, och för att kontakta dig angående ditt avtal, fakturering och betalning, och för att ge dig en översikt över de produkter och tjänster som du köpt från oss. Vi lagrar dessa uppgifter tills du stänger ned ditt konto.

Publicering

Vi kommer inte publicera dina kunduppgifter.

Cookies

Cookies är små textfiler som skickas från våra hemsidor, program och tjänster och lagras på din enhet. Vi använder cookies för att kunna ge dig en tjänst som är anpassad efter just dig, och för att kunna skapa hemsidor, program och tjänster som passar dig bättre.

Våra cookies kan vara sessionscookies (temporära cookies som identifierar och spårar användare på våra hemsidor, program och tjänster och som sedan raderas när du stänger ned din webbläsare eller lämnar din session i programmet eller tjänsten) eller permanenta cookies (cookies som gör det möjligt för våra hemsidor, program och tjänster att ”komma ihåg” vem du är och dina inställningar på våra hemsidor, program och tjänster och som stannar på din dator eller enhet efter att du stängt ned din webbläsare eller lämnat din session i programmet eller tjänsten).

Vi använder följande typer av cookies:

Absolut nödvändiga cookies 
Detta är cookies som behövs för att våra hemsidor, program och tjänster ska fungera ordentligt. Exempelvis innefattar detta cookies som ger dig åtkomst till säkra områden på vår hemsida eller för att komma ihåg vad du lagt i din varukorg.

Cookies som mäter och analyserar hur hemsidan presterar
Dessa cookies samlar in uppgifter om hur besökare och användare använder våra hemsidor, program och tjänster. Detta kan exempelvis handla om vilken funktion besökare oftast använder, och om de får felmeddelanden från särskilda områden på våra hemsidor, program eller tjänster. Dessa cookies samlar inte in uppgifter som kan användas för att identifiera en besökare eller användare. De uppgifter som dessa cookies samlar in sammanfattas och är därför anonyma. Vi använder endast dessa cookies för att förbättra våra hemsidor, program och tjänster.

Cookies för ökad funktionalitet
Detta är cookies som gör det möjligt för våra hemsidor, program och tjänster att komma ihåg val du gjort (exempelvis ditt användarnamn, språkval och i vilket land du befinner dig) samt för att kunna ge förstärkta funktioner som är anpassade efter dig. Dessa cookies kan också användas för att komma ihåg ändringar som du har gjort av textstorleken, typsnittet och andra delar av hemsidan som du kan anpassa. De kan även användas för att ge dig tjänster som du bett om. De uppgifter som dessa cookies samlar in är anonyma och de kan inte användas för att spåra ditt internetanvändande på andra hemsidor.

Cookies för marknadsföring och personanpassning
Dessa cookies används för att ge dig reklam som är mer relevant för dig och dina intressen. De används också för att begränsa antalet gånger du ser en specifik annons, samt för att hjälpa att mäta hur effektiva annonskampanjerna är. De placeras ofta av marknadsföringsnätverk efter att ha fått tillåtelse från de som äger hemsidan. De kommer ihåg att du har besökt en hemsida, och denna information delas med andra organisationer, exempelvis marknadsföringsbyråer. Cookies för marknadsföring och personanpassning har ofta att göra med sidfunktionalitet som tillhandahålls av andra organisationer.

Web beacons och parameterspårning 
Vi använder även cookies och web beacons för att räkna antalet användare som har besökt vår hemsida efter att ha klickat på en av våra annonser på en annan hemsida eller i e-postmeddelanden, samt för att samla in uppgifter om köpta produkter och tjänster. Dessa web beacons samlar in ett begränsat antal uppgifter som inte kan användas för att identifiera en specifik person. Det går inte att neka till användandet av web beacons. Eftersom de används tillsammans med cookies går det dock att avaktivera dem genom att ställa in så att din webbläsare begränsar eller blockerar cookies. 

IP-adresser och trafikinformation
Vi registrerar automatiskt information om trafiken för våra servrar, exempelvis din IP-adress, enhetsinformation, hemsidan som du besökte innan vår hemsida samt hemsidan du besöker efter att ha lämnat vår hemsida. Vi samlar även in statistik för våra sidor, program och tjänster, exempelvis hur många som använder dem, sidträffar och sidvisningar. Vi kan inte identifiera en specifik person från trafikinformation eller hemsidestatistik. 

Hur du avaktiverar cookies

Du kan i allmänhet acceptera eller neka användandet av cookies via din webbläsare. För att lära dig mer om hur du ställer in cookieanvändandet via din webbläsare:

Om du vill läsa mer om cookies eller hur du kan kontrollera, avaktivera eller radera dem, vänligen besök http://www.aboutcookies.org för detaljerad vägledning. Utöver detta låter vissa marknadsföringsnätverk av tredje part, inklusive Google, användare välja att inte delta i eller att anpassa preferenser som har att göra med internetanvändande. För att lära dig mer om denna funktion från Google, klicka här.

Användandet av Google Analytics

Google Analytics använder ”cookies” för att hjälpa hemsidor att analysera hur besökarna använder hemsidor, program och tjänster. De uppgifter som genereras genom cookies angående ditt användande av hemsidor, program eller tjänster (inklusive din IP-adress) skickas till och lagras av Google på servrar i USA. Google använder dessa uppgifter för att utvärdera hur du använder hemsidor, program och tjänster och skapar rapporter angående hemsideaktivitet för de som ansvarar för hemsidorna tillsammans med andra tjänster som har med hemsideaktivitet och internetanvändande att göra. Google kan även överföra dessa uppgifter till tredje parter om det krävs enligt lag eller om sådana tredje parter behandlar dessa uppgifter å Googles vägnar. Google förknippar inte din IP-adress med andra uppgifter som hålls av Google. Du kan neka användandet av cookies genom inställningar i din webbläsare eller i programmet, men ha i sådant fall i åtanke att detta kan innebära att hemsidans funktionalitet drabbas. Genom att använda våra hemsidor, program och tjänster samtycker du till att dina uppgifter behandlas av Google på detta sätt och i de syften som angivits ovan. Du kan läsa mer om detta under ”Så använder Google information från webbplatser eller program som använder våra tjänster” (på https://policies.google.com/technologies/partner-sites?hl=sv eller via andra länkar som Google då och då gör tillgängliga).

För att välja bort Google Analytics helt och hållet över alla hemsidor, besök: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Användandet av MouseFlow

Denna hemsida kan även på vissa sidor använda webbanalystjänsten MouseFlow. MouseFlow hjälper oss att analysera hur besökare använder våra hemsidor. Vi samlar inte in eller överför personuppgifter från eller till MouseFlow. Vi använder endast MouseFlow för att för vissa anonyma användare registrera information om musklick, musrörelser, skrollande samt icke-identifierbar text du skriver på vissa av våra hemsidor. Information om webbläsaren (vilken webbläsare du använder, version, skärmstorlek etc.), grundläggande information om användaren (IP-adress, språk, tidszon) och information om musrörelser, klick, skrollande och tangenttryckningar skickas till MouseFlow. Inga personuppgifter skickas och inga uppgifter delas mellan hemsidorna. Detta skript använder inte tredje part-cookies. Ingen data delas med tredje parter förutom sammanfattningar av uppgifter för samtliga MouseFlow-konton, exempelvis användarandel för olika webbläsare, genomsnittlig skärmstorlek etc. Tangenttryckningar från lösenordsfält och fält som markerats som ”känsliga” registreras aldrig och skickas aldrig över nätverket.

Säkerhet

Vi vidtar säkerhetsåtgärder för att minimera missbruk av och otillåten åtkomst till personuppgifter.

Ändringar av denna sekretesspolicy

Vi förbehåller oss rätten att ändra denna policy. Vi rekommenderar att du regelbundet ser över denna policy så att du alltid är informerad angående eventuella ändringar.

Inspektion och ändring av dina personuppgifter

Du kan alltid kontakta oss om du har några frågor angående vår sekretesspolicy, eller om du vill granska, ändra eller radera dina personuppgifter.

Du har rätt till följande:

Vänligen observera att du alltid måste kunna bevisa vem du är så att vi kan vara säkra på att vi inte ändrar eller tar bort en annan persons uppgifter.

Klagomål

Om du känner att vi inte hjälper dig på rätt sätt har du rätt att lämna in ett klagomål. Svenska användare lämnar in sådana klagomål till Datainspektionen.

Kontaktuppgifter

Vänligen kontakta oss om du har några frågor eller funderingar angående hur vi behandlar dina uppgifter, innehållet i denna sekretesspolicy, dina rättigheter i ditt juridiska område, hur du uppdaterar dina uppgifter eller hur du kan få tag på en kopia på de uppgifter vi har om dig. Du gör detta genom att fylla i kontaktformuläret på vår hemsida eller genom att skicka ett meddelande till oss på info@beetronics.se eller genom att ringa oss på +46 8 446 807 83.

Beetronics
Tegeluddsvägen 76
115 28 Stockholm