Upplösningar som stöds

En bildskärms upplösning avgör hur mycket information som visas på skärmen. Samtliga utan våra bildskärmar stödjer en minsta upplösning på 640x480 och en maximal upplösning på 1920x1200 vid 50 och 60hz. Både sammanflätade och progressive signaler stöds. De tillgängliga upplösningslägena skiljer sig mellan bildskärmar, beroende på grafikkortet, skärmens storlek och grafikdrivrutinen.

De upplösningar som stöds är ingångsupplösningarna som bildskärmen kan visa. Den upplösning som stöds är därför inte upplösningen hos den faktiska bilden som visas på bildskärmen, detta är den ursprungliga upplösningen.

Om bildskärmen tar emot en ingångssignal med en annan upplösning än den ursprungliga upplösningen kommer bildskärmen skala tillbaka den visade bilden till ursprunglig upplösning,. En bildskärm ger bästa bildkvalitet om den ursprungliga upplösningen är den samma som källans utskickade upplösning. En icke ursprunglig upplösning kan resultera i en suddig eller ofullständig bild.