Kalibrering av pekskärmen

Kalibreringen av en Beetronics pekskärm skiljer sig åt beroende på operativsystemet. De senaste operativsystemen fungerar "plug and play" med våra pekskrämar, och behöver därför ingen kalibrering. Kompabiliteten hos ditt operativsystem hittar du i Vanliga frågor om pekskärmar. Om du använder ett äldre operativsystem eller en icke ursprunglig upplösning kan du behöva kalibrera pekskärmen för optimal funktion. Kalibreringen skiljer sig beroende på operativsystem.

Windows:
Pekskärmen kan kalibreras via inställningarna för surfplattor i kontrollpanelen. Läget för surfplattor optimerar källan för pekanvändning, så att inget tangentbord eller mus behöver användas. När läget för surfplattor är aktiverat öppnas appar i helskräm och aktivitetsfältet och skrivbordsikonerna blir mindre.

1. Öppna Windows startmeny längst ner till vänster i arbetsfältet och öppna Inställningar.
  2. Klicka på System.
  3. I vänsterpanelen, klicka på Surfplatta or Surfplatta PC inställningar.
  4. Klicka på den skärm du vill kalibrera.
  5. Klicka på Kalibrera och följ de angivna stegen för att slutföra kalibreringen.

macOS:
Kalibrering av en pekskärm på macOS görs via en pekskärms-drivrutin. Ladda ner macOS-drivrutinen här: Ladda ner macOS pekskärms-drivrutin. Drivrutinerna kan endast användas med Beetronics pekskärmar och är inte kompatibla med andra tillverkare.

När drivrutinen har installerats, följ stegen på skärmen för att slutföra kalibreringen. Försäkra att källan alltid är inställd på den anslutna bildskärmens ursprungliga upplösning. Annars kommer pekfunktionen inte fungera korrekt. Upplösningen kan ställas in i Systeminställningar under Bildskrämar i macOS.

Android:
Beetronics pekskärmar är kompatibla med stock android versioner 6.0 och senare. Pekskärmen identifieras automatiskt och är omdelbart redo för användning. Android-telefoner och surfplattor är inte kompatibla. De enheterna kör inte stock Android och är kalibrerade och modifierade för att fungera med den integrerade touch-panelen den leveras med.

Mediaspelare med Android som levereras med en fjärrkontroll kan också ha anpassade Android-OS för att stödja fjärrkontrollens som levereras med enheten. Detta kan orsaka inkompabilitet med våra pekskärmar.

Pekskärmarna kan även kalibreras manuellt med touch-kalibreringsappen från Google Play store.

1. Öppna Google Play Store.
  2. Sök efter Touchscreen Calibration.
  3. Installera appen.
  4. Öppna appen efter installationen och klicka på Calibrate för att starta kalibreringen.

Linux:
Samtliga utav våra pekskärmar har en 10-punkters kapacitiv touch-panel. Dessa kan kalibreras med hjälp av en tredje-parts PCAP-drivrutin. Dessa är brett tillgängliga beroende på Linux-distributionen som körs.

Nå oss Mån - Fre från 8:30 till 17:30
4.9/5 från 332 omdömen