Kalibrering av touchskärmen

Kalibreringen av en Beetronics touchskärm skiljer sig åt beroende på operativsystemet. De senaste operativsystemen fungerar "plug and play" med våra pekskrämar, och behöver därför ingen kalibrering. Kompabiliteten hos ditt operativsystem hittar du i Vanliga frågor om touchskärmen. Om du använder ett äldre operativsystem eller en icke ursprunglig upplösning kan du behöva kalibrera touchskärmen för optimal funktion. Kalibreringen skiljer sig beroende på operativsystem.

Windows:
Touchskärmen kan kalibreras via inställningarna för surfplattor i kontrollpanelen. Läget för surfplattor optimerar källan för pekanvändning, så att inget tangentbord eller mus behöver användas. När läget för surfplattor är aktiverat öppnas appar i helskräm och aktivitetsfältet och skrivbordsikonerna blir mindre.

1. Öppna Windows startmeny längst ner till vänster i arbetsfältet och öppna Inställningar.
  2. Klicka på System.
  3. I vänsterpanelen, klicka på Surfplatta or Surfplatta PC inställningar.
  4. Klicka på den skärm du vill kalibrera.
  5. Klicka på Kalibrera och följ de angivna stegen för att slutföra kalibreringen.

macOS:
Kalibrering av en touchskärm på macOS görs via en pekskärms-drivrutin. Ladda ner macOS-drivrutinen här: Ladda ner macOS touchskärms-drivrutin. Drivrutinerna kan endast användas med Beetronics touchskärmar och är inte kompatibla med andra tillverkare.

När drivrutinen har installerats, följ stegen på skärmen för att slutföra kalibreringen. Försäkra att källan alltid är inställd på den anslutna bildskärmens ursprungliga upplösning. Annars kommer pekfunktionen inte fungera korrekt. Upplösningen kan ställas in i Systeminställningar under Bildskrämar i macOS.

Linux:
Samtliga utav våra touchskärmar har en 10-punkters kapacitiv touch-panel. Dessa kan kalibreras med hjälp av en tredje-parts PCAP-drivrutin. Dessa är brett tillgängliga beroende på Linux-distributionen som körs.